Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Τεχνική χαρτοπετσέτας

Υλικά που χρειαζόμαστε

κόλλα: υπάρχει ειδική κόλλα για χαρτοπετσέτες ανάλογα με το υλικό επικόλλησης (χαρτί, κερί, πορσελάνη κλπ.). Κάνει όμως την ίδια δουλειά και η απλή ατλακόλ που υπάρχει σε όλα τα βιβλιοχαρτοπωλεία (είναι η άσπρη κόλλα που χρησιμοποιούμε στις χειροτεχνίες).

χαρτοπετσέτα: Φυσικά χρειαζόμαστε χαρτοπετσέτες με σχέδια. Τα παιδικά σχέδια είναι ευκολότερο να βρεθούν: σε σούπερ μάρκετ, στο τζάμπο, σε μαγαζιά με είδη χόμπι. Για τεράστια ποικιλία και υπέροχα μοτίβα κοιτάξτε και
εδώ.

Ψαλίδι και μικρό κοφτερό ψαλιδάκι για τα μικρά σχέδια.
Η τεχνική
Απομονώνουμε από τη χαρτοπετσέτα το σχέδιο που μας αρέσει και το κόβουμε περιμετρικά. Όσο πιο μικρό είναι το σχέδιο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να στρώσει ωραία χωρίς να κάνει ζάρες. Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη χαρτοπετσέτα τα δύο συνήθως λευκά φύλλα και κρατάμε μόνο το τυπωμένο. Το εφαρμόζουμε στην επιφάνεια που θέλουμε και περνάμε απαλά το πινέλο που πριν έχουμε βουτήξει στην κόλλα. Φροντίζουμε η κόλλα να πάει σε όλα τα σημεία και ειδικά στις άκρες.

Σημείωση: για να αναδειχθεί το μοτίβο της χαρτοπετσέτας, θα πρέπει το σημείο στο οποίο θα την κολλήσουμε να έχει άσπρο χρώμα.

Αν θέλουμε να κολλήσουμε ολόκληρη τη χαρτοπετσέτα κι όχι ένα κομμάτι μόνο, τότε θα δυσκολευτούμε περισσότερο και δε θα αποφύγουμε τις ζάρες.

Καδράκια που έχω διακοσμήσει με την τεχνική αυτή:


Κι ένα μπούστο από φελιζόλ
το πριν:
το μετά:
και το καπέλο της λάμπας:
και βέβαια τις κρεμαστρούλες του προηγούμενου ποστ και το πίσω μέρος από τα σπιτάκια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου